Zonnepanelen in Moerdijk

Zonnepanelen

Zonne-energie is een krachtige bron van hernieuwbare elektriciteit. Het zet zonlicht om in energie met behulp van halfgeleidende materialen zoals silicium. Deze technologie wordt wereldwijd gebruikt om schone energie op te wekken en de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen te verminderen.

Solar EPC-aannemer Biosar Energy heeft 76.000 Suntech-modules ingezet bij Shell Moerdijk, een van de grootste petrochemische productielocaties van Nederland. Het project zal de locatie helpen haar chemische activiteiten uit te voeren en voldoende energie op te wekken om 9.000 Nederlandse huishoudens van stroom te voorzien.
Zonnedak bij Wuppermann Staal Nederland B.V.

zonnepanelen Moerdijk

Het zonne-energieproject bij de Nederlandse vlakstaalproductiefabriek van het Duitse bedrijf Wuppermann Staal Nederland B.V. is een belangrijke mijlpaal in de energietransitiestrategie van het bedrijf. De installatie van 76.000 fotovoltaïsche panelen op de daken van de locatie in Moerdijk, nabij Breda, zal voldoende schone energie opwekken om in ongeveer 3% van het huidige elektriciteitsverbruik van het bedrijf te voorzien.

Zonnepanelen in Moerdijk

De fotovoltaïsche modules zijn door Wienerberger in het traditionele pannendak geïntegreerd en zijn vanaf de grond onzichtbaar. “We hebben een oplossing ontwikkeld die voldoet aan de huidige energie- en duurzaamheidseisen en ook geschikt is voor andere toepassingen, zoals historische gebouwen”, zegt Jacco Venema, New Business Manager bij Wienerberger Nederland. De nieuwe zonnedakpan, genaamd Alegra 10 Wevolt, is verkrijgbaar in dezelfde zwarte kleur als de bestaande dakpannen en kan hiermee gecombineerd worden.

Dit rapport geeft een uitgebreid profiel van de elektriciteitscentrale Shell Moerdijk Solar PV Park in Noord-Brabant, Nederland. Het bevat details over kerngegevens zoals projectnaam, capaciteit, locatie en terrein, voorstanders van fabrieken, belangen van eigenaren en meer. Het rapport zal uw nieuwe bedrijfsontwikkelingsinspanningen een boost geven door u een duidelijk beeld te geven van de belangrijkste belanghebbenden op dit gebied, waardoor u waardevolle verbindingen kunt opbouwen en lucratieve kansen kunt grijpen.

De zonne-energie-industrie breidt zich snel uit in Nederland, aangewakkerd door een groeiend bewustzijn van de mogelijkheden ervan als alternatief voor niet-hernieuwbare bronnen. Het wordt ook ondersteund door stimuleringsmaatregelen van de overheid en belastingkortingen, die bedrijven aanmoedigen erin te investeren. Deze factoren maken het voor bedrijven haalbaarder dan ooit om grote PV-installaties op de grond en op het dak te installeren.

De PV-centrales in deze faciliteiten worden aangedreven door fotovoltaïsche zonnepanelen die zonlicht omzetten in elektriciteit met behulp van het foto-elektrisch effect. Deze gelijkstroomelektriciteit wordt vervolgens omgezet in wisselstroom en aan het elektriciteitsnet geleverd. De opgewekte energie wordt vervolgens gebruikt voor activiteiten ter plaatse of geëxporteerd naar het elektriciteitsnet.

De zonnecentrale van 27 MWp bij SNB Moerdijk is gebouwd door Wood en beschikt over 76.000 hoogefficiënte, monokristallijne halfcelzonnepanelen. Het genereert voldoende stroom om te voorzien in de elektriciteitsbehoefte van 9.000 huishoudens in Nederland. De opgewekte energie zal worden gebruikt om de chemische activiteiten van de petrochemische fabriek uit te voeren. De fabriek produceert kunststoffen voor een breed scala aan industrieën, evenals de aardoliefracties nafta, hydrowax, gasolie en LPG.

Ardagh Glass Packaging-Europe, een bedrijfsonderdeel van de Ardagh Group, heeft een grote zonne-energiecentrale gelanceerd in de vestiging in Moerdijk in Nederland. Verwacht wordt dat het project het energieverbruik van de locatie met ongeveer 725 MWh per jaar zal verminderen en Ardagh zal helpen zijn duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 te behalen.

Het systeem is gebouwd door Wuxi Suntech Power. Biosar Energy, lid van de AKTOR Group, verleende technische aanbestedingsdiensten voor het project. Het bedrijf heeft over de hele wereld een aantal PV-installaties ontworpen, aangeschaft, gebouwd en geëxploiteerd.

Zonne-energieprojecten bij de faciliteiten van Ardagh Glass zijn de nieuwste in een lange reeks duurzaamheidsinitiatieven. Het bedrijf vermindert ook de hoeveelheid water die het verbruikt door gesloten kringloopsystemen in zijn fabrieken te installeren. De fabriek in Ujscie, Polen is daar een voorbeeld van, waar het bedrijf gerecycled proceswater gebruikt om zijn IS-ovens te koelen in plaats van leidingwater.

Een ander voorbeeld is het zonne-energieproject van 5,5 nettometer in de fabriek in Madera, Californië. Dit duurzame energieproject wordt ontwikkeld door CI Renewables en zal naar verwachting dit jaar worden voltooid. Het zal de vraag van het lokale elektriciteitsnet compenseren en het energieverbruik met ongeveer 25% verminderen – genoeg elektriciteit om meer dan 1.500 Amerikaanse huizen van gemiddelde grootte van stroom te voorzien. De fabriek zal worden aangesloten op een meetsysteem dat het energieverbruik in realtime zal volgen en rapporteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *